Är Löfven lögnaktig, okunnig eller bara korkad?

images1D9D17MT Statsminister Stefan Löfven har ett problematiskt partibagage att släpa på och far därför ut i otidigheter mot andra partier.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

I riksdagens partiledardebatt onsdagen den 8 oktober for nye statsministern Stefan Löfven ut i obehärskat salvelsefulla ordalag mot Sverigedemokraterna i allmänhet och dess partiledare Jimmie Åkesson i synnerhet med bland annat dessa ord:

Du ser en del av de svenska medborgarna, ibland några av mina partikamrater, mina vänner, som ett hot jämförbart med Hitlers terror.

Åkesson bemötte med bravur denna oseriösa och ovärdiga tirad i riksdagens kammare, men jag skall här ändå söka reda ut begreppen och bakgrunden till lösmynte Löfvens otidigheter.

Det var i en debattartikel i Aftonbladet den 19 oktober 2009 som Jimmie Åkesson skrev om det hot mot Sverige och dess demokrati och kultur, som han och SD menar att massinvandringen av muslimer och den därav följande islamiseringen medför. Aftonbladets debattredaktion försåg på eget bevåg artikeln med rubriceringen ”Muslimerna är vårt största utländska hot”, detta trots att detta ingenstans står att läsa i debattexten. Något som Löfven säkerligen är väl medveten om.

Artikeln kan läsas i sin helhet via länken överst.

imagesM7JHL5QK

Däremot menade Åkesson, och detta med full rätt enligt min mening, att den tilltagande islamiseringen är ett sådant hot. Islam är trots allt ett religiöst-ideologiskt komplex som hittills visat sig vara oförenligt med demokrati, jämställdhet mellan könen och ett humant rättssystem, för att ta några exempel, och som därtill lett till några av de värsta terrorexcesserna i mänsklighetens historia inklusive det pågående barbariet i Irak och Syrien.

Det var mot den bakgrunden med allt skäl Åkesson i AB-artikeln fastslog:

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största hot sedan andra världskriget och kommer att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Löfven  väljer dock att, på sätt som anges ovan, misstolka SD-ledarens budskap för fem år sedan. Syftet är naturligtvis att bättra på den djävulsmålning av SD sjuklöverpartierna rutinmässigt ägnar sig åt. Det är nämligen en avgörande skillnad mellan att hävda att ”muslimerna” respektive ”den muslimska massinvandringen och islamiseringen” utgör det största hotet mot Sverige på drygt ett halvt sekel.

imagesHZ242FG2 Jimmie Åkesson varnade med all rätt för islamiseringen.

Att sedan den lika svagsinta som illa informerade vänsterextremsajten Inte rasist men har ett annat synsätt är naturligtvis ingenting som vettigt folk ens avlägset behöver bry sig om:

http://www.interasistmen.se/dumheter/nu-slar-vi-hal-pa-akessons-logn-en-gang-alla/

Att skriva ”muslimerna” i sammanhanget skulle ha inneburit en obehaglig generalisering av en hel folkgrupp, och av alla gånger jag haft förmånen att få lyssna på Jimmie Åkesson har han aldrig uttryckt sig på det sättet. Han har tvärtom gjort skillnad mellan fredliga och kanske sekulariserade muslimer och de islamistiska fanatiker som spränger folk i luften och, styrkta av Koranens ord, ägnar sig åt halshuggning.

moske-06 Svenska moskéer fungerar i värsta fall som centraler för spridande av antisemitiskt propagandamaterial och jihadrekrytering.

Och det är exakt det Stefan Löfven är medveten om. Han vill att människor skall få intrycket att SD just ägnar sig åt denna typ av generalisering. På samma sätt som han i riksdagsdebatten hävdar att SD på 1990-talet hade hakkors i sina demonstrationståg, detta trots att svenska nationalsocialister – dit SD aldrig någonsin hört – veterligt aldrig använt den gamla nazisymbolen i några sammanhang. Inte ens patenterat nazistiska Nordiska rikspariet (NRP) gjorde detta utan brukade det så kallade solkorset.

De svenska Socialdemokraterna har verkligen inte särskilt bra på fötterna för att kunna anklaga andra partier för att vara nazistanstuckna. En partibildning som varit pådrivande vid inrättandet av Statens institut för rasbiologi då Hjalmar Branting (S) var statsminister, förespråkat sterilisering riktade mot ”mindervärdiga” element delvis ur ett rashygienistiskt perspektiv och under Per Albin Hanssons statsministertid lät Nazityskland frakta både permittenter, vapen och stridande trupp genom Sverige mitt under brinnande världskrig skall nog företrädesvis hålla käften angående nazistanklagelser.

untitled Den byggnad i Uppsala i vilken Statens institut för rasbiologi var inrymt.

Vidare är det helt felaktigt att, som Löfven gör, förknippa tesen om ”det största hotet sedan Andra världskriget” med Hitlers terror. Jag skulle till och med, och med visst fog, kunna hävda att den nuvarande så kallade regeringen med inslag av islamistvänner, new age-tokar, utvikningsbrudar, skattesmitare och miljögalningar utgör det största (inhemska) hotet mot Sverige sedan sagda krig. Utan att för den skull implicera att Löfven är en ny Hitler och/eller att sossarna vill bygga koncentrationsläger.

Mycket tyder på att Löfven genom att svinga vilt omkring sig med nazistanklagelser och påståenden om hets mot muslimer vill vända bort uppmärksamheten från det faktum, att sosseriet är svårt infiltrerat av islamister och jihadanhängare. När riksdagskvinnan Carina Hägg (S) öppet deklarerade att ”Socialdemokratin har smält samman med islamismen” tog Islamiska förbundet av allt att döma kontakt med den socialdemokratiska valberedningen, vilken petade Hägg från riksdagslistan:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5721842

imagesFY0PPGBC Carina Hägg (S) sade sanningen om islamisternas infiltration inom socialdemokratin och petades från riksdagslistan.

Om detta stämmer, och personligen betvivlar jag inte för ett ögonblick att det verkligen är så, förklarar det varför Löfven redan i sin regeringsförklaring, och det utan någon som helst föregående diskussion med andra partier, klargjorde att S/MP-regeringen ämnar erkänna det terroristdominerade ”Palestina” som självständig stat. Man anar här även inflytande från regeringens grå eminens, partisekreterare Carin Jämtin, vilken på Facebook uttalat sitt höga gillande av antisemitiska konspirationsteorier och troligen fungerar som statsministerns hjärna i denna fråga.

Stefan Löfven har som konstaterats ovan ljugit om Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Jag är avslutningsvis dock inte säker på om Löfven till största delen är lögnaktig, okunnig eller möjligen ”bara” korkad. Kanske är han en blandning av allt detta. I ”bästa” fall är han en bonnslug partigängare som emellertid  borde betänka, att hans regering sitter mycket löst till och nog inte har råd att i onödan stöta sig ens med de demoniserade Sverigedemokraterna med ett nästan dubbelt så stort väljarstöd som hans eget samarbetsparti.

 

 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Är Löfven lögnaktig, okunnig eller bara korkad?”


 1. Onekligen väldigt intressant behandling av Carina Hägg. Fortsättningen ännu intressantare.

 2. benke Says:

  Det är utomordentligt att såssarna ogillar SD. Man får förmoda att det är ömsesidigt. Detta då (s)(mp) är beroende av SD för sin överlevnad. Vilket förhoppnings gör att vänstern/socialisterna inte ens kommer att ha en uns av chans att överleva hösten. Det är bara med SD de kan göra det. Och när nu Löfven förbilligat Hitlers verkliga terror så hoppas jag att SD aldrig kommer att stödja (s) och (mp).

 3. benke Says:

  När man läser Löfvens citat så är skammens rodnad nära tillhands för hans skull, och jag är säker på att han inte ens inser vilken gigantisk blunder han har gjort när han säger: ”Du ser en del av de svenska medborgarna, ibland några av mina partikamrater, mina vänner, som ett hot jämförbart med Hitlers terror.”

  När man på detta sätt visar att man inte förstår Hitlers terror och påvisar sin historielöshet, och dessutom beslår ett demokratiskt valt parti med denna nazianstrukna anklagelse så visar det på en naiv och okunnig person som inte torde ha att göra med en statsministerpost. Only in Sweden.

  Att dessutom vara så okunnig i historia, och så PK, så att man vill erkänna en ”stat”, palestina, vilket inget annat land i hela världen vill göra, inte ens norrmännen, så visar på en naivitet och klumpighet som är nybörjarens. Och denne man är Statsminister? Wow, Only in Sweden.

  • Tommy Hansson Says:

   Ja, det är verkligen beklämmande. Också sättet han framförde det på, stakade sig och hade sig. Misstänker att allt han ”vet” om ”Palestina” har han fått sig itutat av Carin Jämtin.

 4. Gustav Bergström Says:

  Tack, Tommy, för att du förstår dem som röstat på SD. Jag är visserligen inte en av dem, men förstår dem också väldigt väl.
  Räknar du måhända med att kritiska röster i Sverige därför hädanefter skall förlita sig på din vishet också i alla andra kosmopolitiska och historiska frågor?
  Men hur kan du å ena sidan sympatisera med både den ryska kulturen och deras president, och å andra sidan döma samma folk såsom fört bakom ljuset och under ledning av en moraliskt omöjlig person? Trots att större delen av det ryska folket idag älskar sin ledare helhjärtat… Jag får det inte riktigt att gå ihop.
  Är de så omdömeslösa, så måste ju felet vara den Ortodoxa Kristna Tron. Bra, då är alltså Carl Bildts analys korrekt (?) att detta är vår tids farligaste religion.
  Tommy, jag och många med mig ber om en närmare förklaring av ditt något fladdriga och (förlåt) prästlika sätt att skriva. Är det den autentiska kristendomen du vill åt bakvägen, såsom alla andra etablerade åsiktsjournalister anno 2014?

  • Tommy Hansson Says:

   Man blir väl kanske prästlik i sin apparition när man skriver hur det verkligen förhåller sig (glimten i ögat)…du behöver inte ursäkta dig, jag tar det som en komplimang.

   Angående Ryssland kan man väl inte undgå att imponeras av dess många framstående författare och filosofer. Rent politiskt är ju ryssarna inte lika framstående, förstås. Jag försöker ha en nyanserad attityd och vill inte entydigt fördöma det postkommunistiska Ryssland, samtidigt som jag är kritisk mot Putins maktutövning.

   Ja, det är kan ske ”fladdrigt”, men då får det väl vara så, då. Och jag kan försäkra dig att jag inte har några dolda agendor eller vill åt någon eller något ”bakvägen”. Jag skriver som jag tycker utan sidoblickar, det är hela sanningen.

   • gustav Says:

    Tack för ett vänligt svar. Nu inser jag att jag ligger under fel rubrik. Du får gärna åtgärda det om möjligt.

    Jag tror att få länder är så svåra att få grepp om som Ryssland. Vi utsätts för rent otroliga mängder desinformation, både genom s k main stream media och de ”alternativa” källorna via nätet. Att hitta rätt bland dessa är enligt min uppfattning omöjligt utan Guds nåd. Ett annat sätt att säga samma sak är att det fordras en hel del begåvning (ett ord som är på väg att försvinna à la Orwell).

    Putin sitter mellan två hopplöst oförenliga intressen – det troende folket och den icke troende makteliten. Det mesta som upprör oss i väst (ofta därför att vi missförstår eller blir vilseledda av media) kan hänföras till endera av dessa viljegrupper. Men i nuläget är det Putin in personam som får bära skulden för allt. Det ger ju den perfekta ursäkten för Obama Bin Baraks frälsarfasoner.

    Jag känner många ukrainare, och kan lugnt säga att inget hade hänt i Ukraina utan nynazister och massmedial desinformation. Får vi ett världskrig på halsen, så är det deras ledare och finansiärer som ensamma bär ansvaret. Och jag menar ENSAMMA.

    Tips – studera dokumentärfilmerna från ”fallenUSsoldiers” på youtube.

 5. Tommy Hansson Says:

  Det får väl gå ändå, jag vet inte hur man kan flytta över kommentaren. Kan bara säga att jag håller med om Ukraina, som jag skrivit ett antal bloggtexter om.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: