Marken bränner under fötterna på mainstream-media


Tim Pool och Paul Joseph Watson – hot mot demokratin?

När den amerikanske journalisten Tim Pool, specialist på att rapportera om konflikter, kom hit för att försöka få en bild av vårt land efter president Donald Trumps omdiskuterade kritik av detsamma i ett tal, var mediaeliten förväntansfull. Nu skulle Trumps påstådda lögner avslöjas!

Det började så bra ur elitens synvinkel. Pool besökte vår no-go-zon par preference, Rosengård i Malmö. Ingen krigszon, menade Pool som fick artiga applåder från elitkotterierna. Sedan sket det sig totalt för etablissemanget. Härnäst blev nämligen Tim Pool tvungen att fly från Stockholms-förorten Rinkeby.

Omsider kom han till Södertälje och gjorde en avslöjande intervju med kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), som vägrade gå med på att immigrationen kunde kopplas samman med den accelererande brottsligheten. ”I don´t want to talk/think about it in this way”, sa Godner flera gånger under intervjun. Huvudet i sanden med andra ord. https://tommyhansson.wordpress.com/2017/03/09/usa-reportern-tim-pool-ger-trump-ratt-sverige-har-problem/

Efter hemkomsten till Förenta staterna gjorde Pool en videoinspelning med sig själv där han dels konstaterade att han inte gillade Sverige, som han fann ”socialt obekvämt”, dels att Sverige har problem med bland annat en komplett ovilja hos media och makthavare att förstå situationens allvar, dels obenägenheten att identifiera och ta itu med problemen till följd av en förlamande rädsla att bli betraktad som ”rasist” eller ”nazist”. Enklare uttryckt: Trump hade rätt som pekade ut Sverige.


Donald Trump pekar ut Sverige som ett avskräckande exempel. Med rätta, anser Tim Pool och Paul Joseph Watson.

Pools sammanfattning samt intervjun med Godner finns inlagda som länkar i min bloggtext enligt ovan.

Det senaste i Pool-väg är att han intervjuas av Paul Joseph Watson, verksam vid den amerikanska sajten Info Wars London-kontor, som desslikes gav ekonomiskt bidrag till Tim Pools Sverige-sejour. Pool bekräftar här att han är bekymrad över utvecklingen i Sverige, enkannerligen den paniska förskräckelsen för att säga sanningen och därmed framstå som rasist och nazist. Ord som vid det här laget förlorat all vettig mening. http://avpixlat.info/2017/03/15/tim-pool-sammanfattar-sverigevistelsen/

Ett koncentrat av etablissemangskritiken mot Pool har givits av Ann Törnkvist, tidigare Södertälje-reporter på Sveriges radio (SR), som i en debattartikel framför tesen att ”Fallskärmsjournalister som Tim Pool är ett demokratiskt problem”. Törnkvist skriver bland annat:

För vad Tim Pool representerar är kortsiktig journalistik som tar sitt avstamp i en sluten fråga. Den sortens journalistik är den verkliga boven och det större hotet mot Sverige och alla demokratier, eftersom demokrati kräver att alla får tala till punkt och därmed att folk vågar och förstår poängen av att prata alls utan att feltolkas, förvrängas eller göras till symboler i en större politisk debatt. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3938&artikel=6645842

Det stora problemet med Törnkvists resonemang är naturligtvis – vilket inses av alla som inte sitter och häckar i sina journalistiska citadell – att allt hon anklagar ”fallskärmsjournalister” som Tim Pool för sedan många år är en levande realitet inom mainstream-media (MSM).


52 procent av SVT- journalisterna sympatiserar med Miljöpartiet.

Ty när lät en MSM-journalist senast ett intervjuoffer tala till punkt? När intervjuades senast exempelvis en företrädare för Sverigedemokraterna utan att han eller hon blev till en symbol för all den ondska MSM anser att SD representerar? Utan att han eller hon medvetet feltolkats? Etablerade medier i Sverige, och för den delen i västvärlden i stort, har allt mer urartat till att driva politiska kampanjer för det ena eller andra politiska syftet.

En viktig pusselbit i sammanhanget är svenska journalisters partisympatier, enkannerligen de på SVT. Mer än hälften av dessa sympatiserar så med det invandrings- och multikulti-stödjande knäppgökspartiet Miljöpartiet. Därnäst i fråga om journaliststöd kommer Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

Det är därför som så kallade alternativa medier av typ Avpixlat, Contra och Granskning Sverige i vårt land samt Breitbart och Info Wars i USA, för att nu nämna några exempel, upplever ett sådant uppsving just nu. Folk vet att de konstant blir förda bakom ljuset av Dagens Nyheter, Expressen och Aftonbladet – och av  New York Times, CNN och Washington Post – och söker därför sanningen på annat håll.


Stefan Löfven har svårt att få rätsida på saker och ting…

Och detta, gott folk, är inte ett ”hot mot demokratin” utan en vitalisering av densamma och ett rent och skärt sundhetstecken!

Den orädda bloggerskan Merit Wager har helt rätt när hon framhåller: ”Det är knappast Tim Pool som är ett hot mot demokratin. Den titeln kan många journalister och andra i Sverige göra betydligt större anspråk på.” http://meritwager.nu/allmant/det-ar-knappast-tim-pool-som-ar-ett-hot-mot-demokratin-den-titeln-kan-manga-jouralister-och-andra-i-sverige-gora-betydligt-storre-ansprak-pa/

Talrika tecken tyder på att etablissemangsjournalisterna – vilka i många fall fungerar som verklighetsförvrängare och partimegafoner – känner marken bränna under fötterna. Upplagorna respektive tittar- och lyssnarsiffrorna sjunker, samtidigt som missnöjet växer sig starkare ute i stugorna. Följden blir en uttalad och blott alltför lättgenomskådad desperation, som när liberala Eskilstuna-Kuriren påtog sig uppgiften att ”avslöja” poddcasten Granskning Sverige (GS), vars programidé går ut på att dess ideella medarbetare ringer upp politiska och mediala makthavare och ställer knepiga frågor.

Lågbudgetsatsningen GS har med mycket små medel lyckats med konststycket att skapa kaos hos den politiskt korrekta kasten, vilket lett till att rikets styresmän/kvinnor av typ statsminister Stefan Löfven och kulturminister Alice Bah Kuhnke utnämnt GS till ett hot mot Sverige och Sverige-bilden utomlands. GS är rentav ”farligt”. Nämnda desperation framgår av min bloggtext i ämnet här: https://tommyhansson.wordpress.com/2017/02/17/om-granskning-sverige-nar-mainstream-journalister-flipprar-ur-fullstandigt/

President Donald J. Trump har i mitt tycke gjort en jätteinsats när det gäller att inför hela världen fästa uppmärksamheten på MSMs ohöljt vinklade maktmissbruk. MSM har svarat med en svartmålning av en folkvald ledare som saknar motstycke i vår tid. En karikatyrtecknare har liknat MSN vid pojken som ropar ”varg” så ofta att ingen längre tror honom. Helt enkelt därför att verkligheten, som de flesta av oss trots allt tvingas leva i, är en helt annan.


Pojken som ropar ”varg” i MSMs gestalt. Till slut är det som bekant ingen som tror på honom.

Som sagt, mediesituationen må vara extrem i Sverige men fenomenet med verklighetsförvanskande medier och med dessa lierade politiker är ett utbrett västligt fenomen. Här följer således ett exempel från Frankrike, där den nationalistiska presidentkandidaten Marine Le Pen läxar upp en reporter som frågar henne om hon inte inser den demokratiska ”faran” med det utbredda missnöjet med media. https://www.infowars.com/video-marine-le-pen-smacks-down-reporter-no-one-trusts-the-media/

Marine Le Pen, som av många fransmän ses som en modern inkarnation av Jeanne D´Arc, kan nästa månad väljas till Frankrikes första kvinnliga president. Något som rimligen borde glädja alla feminister. Eller? Mitt porträtt av madame Le Pen här: https://tommyhansson.wordpress.com/2017/02/11/marine-le-pen-en-modern-jeanne-darc-med-skavanker/

 

 

Explore posts in the same categories: Media

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 kommentarer på “Marken bränner under fötterna på mainstream-media”

  1. educaremm Says:

    ”Pojken som ropar ”varg” i MSMs gestalt. Till slut är det som bekant ingen som tror på honom.”..

    Bilden är dubbeltydig…

    Det är pojken, som skall föreställa vara MSM? Som blir framställd som ett troll och pekande på vad som skall föreställa alternativmediers – falskhet – och – trollande – ?….

    Pojken, msm, pekar och skriker åt den kavajklädde (pålitlige?), mannen, att det är han som är – trollet – (eller den opålitlige), vilket gör att bilden förmedlar ett helt annat synbudskap än vad texten vill förmedla…..

    Det är pojken som blir det opålitliga trollet, och alternativ medie-mannen som blir – den trovärdige – .

    Med all sin statistik och forskning som underlag, bärande under sina armar, blir han den förtroendeingivande i bilden..( som då falskeligen beskylls av det trollande och – icke-trovärdiga – MSM-barnet- (?), för att vara – icke-trovärdig.(och som samtidigt vill framställas som just – en trovärdig- , medan – msm-trollet vill framställs som den icke-trovärdige…)

    Om bilden skulle vara trovärdig, och i konsekvens, så skulle msm-figuren bli framställd som inbillad i egen präktighet, i fin kostym, och i mallig – trovärdighet – , samt trosvisst utpekande på alternativmedia- figuren, som då skulle bli framställd som och utpekad som just – – en trollande figur – , dvs., en till synes – opålitlig figur – ?

    MEN en figur som ÄNDÅ skulle representera just en – trovärdig figur – , med all sin statistik och forskning under sina armar, och som DÄRFÖR just skulle kunna ses som varande den – TROVÄRDIGE -, fastän i avsaknad av en utåt sett och till synes, – fin, proper och trovärdig kostym – …..

    Därför är bilden förvirrande…

    • Tommy Hansson Says:

      Om man betraktar bilden och funderar litet, tycker jag nog ändå den blir fullt begriplig.

      MSM presenteras som en, kanske bortskämd, liten pojke som inte har något faktaunderlag då han skriker ”varg”.

      Den kostymklädde (Trump) däremot är i verkligheten den som har rätt och går vidare, ignorerande den hysteriske pojken.

      • educaremm Says:

        Men i den s.k. – Real Life – , så är det väl ändå just msm som har störst inflytande och når en absolut majoritet av medborgare, och som därför kan framstå som de mest – trovärdiga – , genom att de når just majoriteter av medborgare?

        (Därmed kan de, i deras auktoritativa säkerhet, anse sig ha makt att just både s.k. stämpla och fördöma, en s.k. – alternativ media – , med olika epitet, där den bl. a. då blir beskriven som varande troll, osv.,?)

        Dvs., i en verklighet så är det just msm som befinner sig i en position där de är iklädda s.k. – fina (och trovärdiga), kostymer – , osv…

        Men, men, Tommy Hansson har nog rätt. Jag ser kanske bilden och texten i ett något felaktigt perspektiv, eller i en felaktig vinkling…..

      • educaremm Says:

        Jaha, NU ser jag att den kostymklädde föreställer president Trump…oj, oj…

        Såg inte det tidigare, (hur jag nu kunde missa det,,,), men hängde upp mig mer på texten, och bilden, utan att fokusera på att den – kostymklädde – , med alla data, faktiskt menas vara Trump. …

        Ja, då blir bilden, och förståelsen av den, lite annorlunda

        (Det första man kan bli blind på. är ögonen.)….

  2. Tommy Hansson Says:

    Kan hålla med om att bildens budskap kanske inte är direkt glasklart. Man får fundera litet.

  3. Tommy Hansson Says:

    Ja, så brukar det ju vara…


Lämna en kommentar